top of page

(lees)activiteiten

Lezen in De Letterboom


De leesvaardigheid van onze leerlingen is iets waar wij als school veel belang aan hechten. Er worden dan ook veel inspanningen geleverd om hier extra op in te zetten. Om een goede en gemotiveerde lezer te worden, moet je heel wat kunnen. Al van in de kleuterschool werken we aan de nodige vaardigheden. 


Vanaf het eerste leerjaar leren de kinderen lezen en ook in de volgende leerjaren blijft het leesonderwijs van groot belang. We oefenen het technisch lezen en ook leesbegrip, maar we vinden het ook belangrijk om het leesplezier te stimuleren. Een boekenhoek in de klas, speeddates met boeken, ingeroosterde (voor)leesmomenten zijn initiatieven de we nemen om te zorgen voor een inspirerend leesklimaat in de klas. 


Boeken zijn onmisbaar om het leesvuur bij kinderen aan te wakkeren. We hebben op school een uitgebreide schoolbibliotheek met aantrekkelijke boeken en een divers aanbod en werken nauw samen met de bibliotheek van Huldenberg. 

Middagactiviteiten in De Letterboom

 
Tijdens de middagpauze organiseren we meermaals leuke middagactiviteiten voor onze leerlingen. Meerdere leerkrachten begeleiden de leerlingen bij een gevarieerd aanbod van activiteiten. Middaglezen, sportactiviteiten, spelletjesmiddagen, knutselactiviteiten, schaken, … zijn een greep uit ons aanbod.

Activiteit_1.jpg
Activiteit_9.jpg
Activiteit_16.jpg
Activiteit_14.jpg
Activiteit_8.jpg
Activiteit_15.jpg
Activiteit_11.jpg
Activiteit_3.jpg
Activiteit_10.jpg
Activiteit_13.jpg
Activiteit_5.jpg
Activiteit_6.jpg
Activiteit_4.jpg
Activiteit_7.jpg
Activiteit_2.jpg
Activiteit_12.jpg
bottom of page